Жертві раку порожнини рота замінили мову за допомогою частини руки

30.10.2017

Хізер Джонсон 29-річній жінці, яка проживає в Англії, зробили унікальну пластичну операцію, відновивши мову, який був вилучений з-за раку. Новий орган зробили з власних тканин пацієнтки, взятих з її руки.

Хізер Джонсон дізналася про страшну хворобу тільки тоді, коли онкологія перейшла на четверту стадію розвитку. Жінка побачила маленьку виразку на мові, але не надала їй значення.

В клініку Хізер звернулася коли біль стала настільки сильною, що на очах виступали сльози. Так як хвороба виявилася запущеною, то для порятунку життя пацієнтці було потрібно видалити уражену частину мови. Як повідомляє Daily Mail, операція була дуже складною і проводилася протягом восьми годин.

Видалення органу і його відновлення виконували одночасно. Спочатку лікарі підготували майбутній орган, взявши смужку тканини разом з артерією з руки Хізер. На другому етапі операції фахівці видалили уражену частину мови і мигдалики. На заключному етапі пластичні хірурги пересадили підготовлені тканини на місце колишнього мови.

Операція пройшла успішно, проте відновний період дався жінці не легко - Хізер втратила голос і схудла на тринадцять кілограмів. Через деякий час вона знову змогла говорити і тепер поступово повертається до звичного життя. За словами жінки, вона була вражена тим, що доведеться видалити орган, але вирішила повністю позбутися від раку радикальним способом, щоб жити і виховувати маленьку дочку. Хізер розповіла про те, що спочатку мова сприймалася їй як шматок шинки, але після наполегливих тренувань вона змогла їм управляти.

Жінка з вдячністю відгукується про хірургів, які змогли відновити втрачену частину мови і повернути їй можливість нормально жити і повноцінно спілкуватися.

Валерія Соколова, редактор новин