Чи всю правду кажуть пластичні хірурги?

27.08.2016

пластичні хірурги Згідно з даними Міжнародної Асоціації пластичних хірургів (ISAPS), більшість пацієнтів, що дають згоду на проведення пластичної операції, вкрай мало знають про те, як проходить ця процедура, і що за нею може ховатися.

Відсоток непрофесіоналів на ринку пластичної хірургії все вище і вище.

Дослідники виявили 5 речей, ретельно замовчує пластичними хірургами:

  1. Місце навчання лікаря. Оскільки пластична хірургія є однією з найприбутковіших медичних галузей, велика кількість лікарів бажає займатися саме цією сферою. Як правило, всі естетичні операції проводяться досвідченими пластичними хірургами, які мають відповідну освіту, отримане в кращих університетах. Однак на сьогоднішній день встановлено, що операції можуть проводитися і шахраями, які не мають відповідного досвіду і освіти. Тому експерти рекомендують кожному пацієнту обов'язково дізнатися місце навчання лікаря і проходження практики.
  2. Сильні больові відчуття. Більшість людей помилково вважають, що естетичні операції проходять практично безболісно. Основній масі пацієнтів кажуть, що після проведення процедури вони можуть відчувати незначний дискомфорт, однак насправді пацієнтам доведеться пройти через сильний біль і тривалий реабілітаційний період.
  3. Знижки. На сьогоднішній день багато пластичні клініки пропонують своїм пацієнтам знижки на різні пластичні процедури. Проте, клієнтам варто враховувати, що в зв'язку зі знижкою одну процедуру можуть замінити іншою - менш щадить і якісною.
  4. Наявність побічних дій. Оскільки в сфері пластичної хірургії дуже розвинена жорстка конкуренція, багато клінік часто пропонують пацієнтам новітні технології. Однак часто це призводить до багатьох побічних ефектів в силу того, що нові технології недостатньо досліджені.
  5. Заробіток на помилках колег. За словами одного з відомих пластичних хірургів Нью Йорка Сема Різк, безліч проведених їм процедур ринопластики були зроблені для виправлення у пацієнта негативних наслідків попередньої операції.

За статистикою за останні 5 років кількість повторних пластичних операцій по виправленню помилок збільшилася на 35%.

Валерія Соколова, редактор новин