Вчені: все більше британських дівчаток хочуть змінити стать

04.07.2017

дівчинка Психологи в Великобританії б'ють на сполох - серед підлітків відзначається стійке збільшення бажаючих змінити стать. Особливе занепокоєння викликають дівчинки, так як їх кількість в два рази перевищує число хлопчиків, стурбованих тією ж проблемою.

За даними порталу "Вести ФМ", така ситуація спровокована впливом мас-культури, а не внутрішніми генетичними і психологічними проблемами.

Останнім часом популярні жіночі персонажі більше проявляють не жіночі риси, а чоловічі якості - витривалість, силу і інші характеристики. Вісім років тому в країні було створено національний сервіс, спеціально розроблений для підлітків, які мріють змінити стать. Спочатку до його послуг вдавалися в основному хлопчики. В останні кілька років це співвідношення змінилося. П'ять років тому в сервіс звернулися 88 хлопчиків і 118 дівчаток.

Через три роки ця кількість збільшилася - 490 і 929 відповідно. У минулому році бажаючих змінити стать стало ще більше - 616 хлопчиків і 1400 дівчаток. Хірургічне перевтілення з жінки в чоловіка вимагає чітких свідчень, одного лише бажання замало.

Навіть гомосексуальні нахили не є підставою до подібної пластики. Лише підтверджена фахівцями транссексуальність пацієнта допоможе йому змінити стать. Фахівці вважають, що нездорова тенденція молоді не повинна залишитися непоміченою.

Валерія Соколова, редактор новин