Вчені: пластичні операції допомагають кинути палити

18.09.2017

Шкідлива звичка Пластичні операції з кожним роком стають все більш затребуваними серед людей різного віку. Цей напрямок хірургії часто звинувачують в тому, що люди спотворюють свої тіла в прагненні стати схожими на нереалістичні персонажі.

Однак у пластичній хірургії є і позитивна сторона - приблизно 25% людей, які зробили абдомінопластику , кидають курити. Наукова стаття про це опублікована в журналі Plastic and Reconstructive Surgery.

Після пластичної операції важливо щоб рани швидко затягнулися, інакше можуть залишитися шрами. Рани швидко затягуються тільки за умови стабільного припливу крові до них. Якщо людина курить, то цього не можна досягти, так як нікотин сприяє звуженню капілярів, в результаті чого потік крові до тканин скорочується.

У такій ситуації краю розрізаної шкіри просто не можуть нормально з'єднатися і замість поліпшення зовнішнього вигляду, людина отримує каліцтво в вигляді шрамів.

Пластичні хірурги настійно рекомендують своїм пацієнтам відмовитися від сигарет за один місяць до проведення операції і не палити деякий час після процедури. На думку фахівців, такого терміну достатньо для того, щоб відновлювальний період пройшов успішно.

У людини, яка палить ризик ускладнень знаходиться на позначці 40%, а якщо клієнт клініки краси не курив протягом місяця до операції, то ризик знижується до 20%. Фахівці Університету Британської Колумбії вели спостереження за 85 пацієнтами клініки пластичної хірургії.

З'ясувалося, що чверть пацієнтів повністю кинули палити, дотримуючись розпорядження хірурга, 40% стали палити від випадку до випадку, а 70% опитаних вперше задумалися про відмову від сигарет.

Валерія Соколова, редактор новин