Вчені: ботокс небезпечний для здоров'я

18.08.2016

Ботокс Згідно з даними опублікованими в науковому журналі Cell Reports, американські вчені прийшли до висновків, що ін'єкції ботокса здатні привести до порушення здоров'я і навіть викликати параліч.

Проведені на мишах експериментальні дослідження дозволили виявити, що молекули ботокса здатні переміщатися між нейронами. Едвін Чемпен, один з дослідників, стверджує, що поширення цих молекул напряму залежить від дози препарату, проте інформації про цей процес недостатньо. Вчені заявляють, що певна кількість ботокса залишається в зоні введення, однак його інша половина переміщається по організму, через що підвищується ризик раптового паралічу.

Крім цього, є чимало випадків, коли ботокс вже був запідозрений в негативних побічних діях. Офтальмологи з Ізраїлю неодноразово стверджували про згубний вплив ботокса на органи зору, а інші дослідження встановили, що часте застосування ботокса старить шкіру, а зовсім не омолоджує. Однак, незважаючи на це, ботокс і раніше активно застосовується в пластичної хірургії.

За деякими даними компанія виробляє ботокс за один тільки 2015 рік заробила понад 2 мільярди доларів.

Валерія Соколова, редактор новин