Розроблено новий метод реконструкції грудей після мастектомії

15.11.2017

реконструкція грудей Австрійські вчені з Віденського Медичного Університету (Medical University of Vienna) розробили нову методику реконструктивної пластики грудей після видалення залози, ураженої раком. З докладним описом методу нарощування грудей можна ознайомитися на сайті навчального закладу.

Раком молочної залози страждають десятки тисяч жінок з усього світу. Тільки в Австрії щорічно діагностують приблизно п'ять тисяч випадків онкології грудей. 4 з 5 жінкам проводять часткову або повну мастектомію - видалення молочної залози.

Нова методика допоможе жінкам повернути зовнішній грудей і швидше відновиться після операції. Метод, розроблений пластичним хірургом Едвіном туркофіла і його командою, заснований на аутотрансплантации жиру. Жирова тканина береться у пацієнта з відповідної ділянки і переноситься в область молочної залози за допомогою дуже тонких конюлей. Процедура займає близько години. Для повної реконструкції потрібно буде пройти від 3 до 4 сеансів.

Для того щоб закріплення і зростання нових тканин відбувався успішно, необхідна достатня кількість плазми, що містить велику кількість тромбоцитів. Фахівці вирішили це питання за допомогою апарату для плазмаферезу. Спочатку приладом виділяють тромбоцити, а вже потім до концентрату додають інші компоненти крові. Більш того, така плазма може зберігатися тривалий час, а значить її можна використовувати на всі наступні сеанси.

Валерія Соколова, редактор новин