Скоро на прийом до пластичного хірурга в РФ можна буде потрапити за Медполіс

01.06.2016

Медичний поліс Вже через рік в лікарнях Росії можуть з'явитися штатні лікарі, які спеціалізуються на пластичних операціях. Така інформація з'явилася на презентації нового соцпроекту «Соціальний навігатор».

Автором новини стала Н.І. Пирогова, головний позаштатний спеціаліст Міністерства охорони здоров'я з пластичної та реконструктивної хірургії.

Незабаром, будь-яка людина, що потребує реконструктивної пластичної хірургії, зможе без зайвих витрат скористатися послугою штатного пластичного хірурга. Для того щоб потрапити на прийом до лікаря, пацієнту достатньо буде принести поліс обов'язкового медичного страхування.

У своїй промові лікар зазначила, що до послуг пластичних хірургів люди звертаються не тільки з метою поліпшити свій зовнішній вигляд, але і поправити стан здоров'я. Реконструктивна пластична хірургія просто необхідна особам, які мають серйозні естетичні дефекти або постраждалим від травм, опіків, обморожень. Хірургічні операції, перенесені пацієнтами, так само можуть псувати естетичний вигляд людини, приносячи йому психологічний і фізичний дискомфорт.

Крім введення в систему ОМС штатної посади пластичного хірурга, планується створити рейтинг центрів пластичної хірургії. Інформація буде надана громадянам в рамках спецпроекту. Планується включити в список не менше півмільйона медичних організацій естетичної хірургії, розташованих на території РФ. Це спростить процедуру вибору громадянами клініки і конкретних фахівців, так як, не секрет, що існуючі рейтинги часто ангажовані.

Валерія Соколова, редактор новин