Пластичні хірурги Китаю змогли виростити вухо на руці

18.01.2017

Вухо на руці За даними сайту Hi-news.ru стало відомо, що китайська пластична хірургія знову просунулася вперед. На цей раз фахівці особливого відділення клініки Куньмін по мікрохірургічним розробкам зголосилися допомогти людині, потерпілому в автомобільній аварії: в результаті катастрофи пацієнт позбувся вуха.

Створити нове вухо зважився професор університету Сіан Цзяотун. Го Шучжун, професор цього університету, запропонував схему дій з реконструкції вуха. По-перше, у пацієнта був узятий шматочок реберного хряща, який став матеріалом для нового вуха. Модель вуха роздрукували на сучасному медичному 3D-принтері. Отриману заготівлю впровадили в розтягнуту шкіру передпліччя пацієнта. Тепер китайські хірурги чекають, коли вухо виросте на руці, щоб його можна було витягти і впровадити в належне місце голови.

Слід зазначити, що для китайських фахівців подібна процедура не є новинкою. За допомогою 3D-принтера раніше були відтворені кровоносні судини, ідентичні судинах людини. Тривають експерименти на гризунах, щоб в майбутньому на подібних принтерах можна було «надрукувати» будь-який необхідний орган.

Валерія Соколова, редактор новин