Мода на освітлення шкіри в Індії турбує фахівців

07.12.2016

Індійська красуня Пластична хірургія і новинки косметології здатні радикально змінити на краще людини. Завдяки сучасним досягненням в цій області, в Індії почався справжній бум по освітленню шкіри. Все більше індійських красунь прагнуть змінити колір обличчя, що викликає серйозне занепокоєння у фахівців.

Відомо, що в південних країнах світла шкіра вважається дуже привабливою. Освітлити шкіру на обличчі можливо, але така пластика коштує дорого. Як пише The free press journal, щоб досягти бажаного ефекту індіанки вдаються до більш дешевого варіанту - осветляющим кремам і емульсій. Однак такі засоби містять в своєму складі речовини, які можуть нашкодити здоров'ю.

Найсумніше те, що косметичні препарати, що роблять шкіру лише трохи світліше, мають короткочасний ефект. Тому жінки використовують їх постійно. Безконтрольне застосування засобів, що містять стероїди, здатне привести до незворотних змін в шкірі. Вона стає тоншою, погано захищеною від ультрафіолету і, як наслідок, схильна до передчасного старіння.

Продавці такої косметики активно рекламують свої кошти, стверджуючи, що в їх основі - глутатіон - речовина, яка є потужним осветляющим компонентом. Насправді, глутатіон є антиоксидантом, виробляється природним чином клітинами печінки і не має відношення до освітлення шкіри. При надмірному надходженні цієї речовини в організм можуть виникати різні побічні ефекти.

Валерія Соколова, редактор новин