Відомий пластичний хірург Іво Пітангі помер

14.09.2016

Іво Пітангі 5 серпня на дев'ятому десятку пішов з життя знаменитий бразильський пластичний хірург Іво Пітангі. Як повідомляє Newsday24, причиною смерті став серцевий напад.

Відомий хірург, якого вважають одним із засновників пластичної хірургії, народився в 1926 році в Бразилії. Закінчивши медичний університет, він деякий час практикувався в США, і Англії. Потім поїхав назад до Бразилії і став працювати над дослідженнями в області естетичної хірургії відновного характеру для постраждалих від опіків.

У 60-Х роках Пітангі став відомий за межами своєї батьківщини завдяки проведенню пластичних процедур знаменитостям. Так, відомо, що клієнтами майстерного хірурга були Френк Сінатра і його дружина, а також Наомі Кемпбелл, Софі Лорен, Жаклін Кеннеді і багато інших. Операції, що проводяться Пітангі, мали величезну вартість, однак виправдовували себе своєю якістю.

Однак крім дорогих операцій знаменитостям, Пітангі славиться на своїй батьківщині і благодійністю. Вже багато років в його клініці здійснюють безкоштовні операції пацієнтам, які опинилися жертвами пожеж і катастроф.

Після своєї смерті прославлений пластичний хірург залишив безліч цінних досліджень в галузі науки, а також книги і близько 50 тисяч учнів, які працюють зараз у багатьох країнах світу.

Валерія Соколова, редактор новин