Іноземці вибирають Росію для проведення пластичних операцій

01.02.2017

Пластична операція Якщо для росіян криза має негативний вплив, то для закордонних громадян ситуація інша: в результаті девальвації рубля жителі Європи, арабських країн і США все частіше стали вибирати Росію для проведення пластичних операцій. Про це повідомляється на сайті My-surgeon.ru.

За даними статистики, представленої АОММТ, в 2016 році в Росії обстежилося 19 тисяч іноземців, причому до кінця року дана цифра може вирости ще на дві тисячі.

Поки що головну зацікавленість в російській медицині для іноземців викликає галузь стоматології. Однак інтерес до пластичної хірургії продовжує зростати: для іноземних громадян ціни на пластику в середньому нижче на 13% в порівнянні з країнами, з яких вони родом.

Медичний туризм стає одним з ключових питань для Росії. У 2017 році буде введена в дію медична віза, що дозволить спровокувати збільшення потоку закордонних клієнтів в країну. У 2016 році дохід від іноземців, які отримали медичне обслуговування в Росії, склав близько 10 млрд. Рублів. При збереженні колишнього курсу рубля до євро і долара, кількість іноземців, які користуються російською медициною, буде рости.

Валерія Соколова, редактор новин