Грудні імплантати заважають визначати хвороби серця

01.08.2017

грудні імпланти Фахівці з Центру лікарні Принцеси Грейс в Монако (Princess Grace Hospital) стверджують, що грудні імпланти спотворюють дані електрокардіограми, не дозволяючи лікарям вірно оцінити електричну активність серця.

Порушення здатності обладнання правильно зчитувати ЕКГ може привести до постановки помилкового діагнозу, і як наслідок, невірно призначеного лікування.

До таких висновків дослідники прийшли після проведеного експерименту за участю двадцяти восьми жінок, які мають імпланти в грудях і двадцяти учасниць, які не робили пластичні операції. Всі пацієнтки пройшли ЕКГ, а їх результати оцінювали два лікаря. У жінок з першої групи один експерт зафіксував 38% неправильних результатів, а у другого цей показник досяг 57%. У жінок, які не мають імплантів, показники електрокардіограми були вірними.

Згідно невірним показниками ЕКГ, жінкам повинні були поставити діагноз інфаркт і призначити в якості терапії сильнодіючий препарати. Крім того, аномальні результати могли стати причиною того, що реально розвивається патологія залишилася б непоміченою, а отже, хвора не змогла б отримати екстрене лікування.

Експерти вважають, що лікарі невідкладної допомоги повинні знати про те, що грудні імпланти можуть утруднити діагностику серцевих хвороб, і ставитися до таких пацієнток більш обережно.

Валерія Соколова, редактор новин