Електронні сигарети можуть зіпсувати результати пластики

28.02.2017

Електронні сигарети Величезну популярність по всьому світу продовжують набирати електронні сигарети. Дане явище не обійшло і росіян: шанувальники нового захоплення готові витрачати значні суми.

Раніше стверджувалося, що електронні сигарети нешкідливі і є чудовою альтернативою звичайним сигаретам. Напередодні проведення пластичної операції курців просили відмовитися від звичайних сигарет, але нічого не говорили про електронні.

В даний час хірурги визнають, що електронні сигарети теж можуть завдати шкоди результатами пластичної операції. Справа в тому, що нікотин, який може міститися в рідини для куріння, звужує кровоносні судини. У свою чергу до післяопераційним ран доставляється менше крові, що значно уповільнює процес відновлення (і навіть можуть залишитися шрами), повідомляє Journal of the American Society of Plastic Surgeons.

Експерти стверджують, що заборона на куріння звичайних і електронних сигарет необхідно накладати не тільки на післяопераційний період, а й до хірургічного втручання.

Валерія Соколова, редактор новин