Актуальні дані про реабілітацію після пластичних операцій в Росії

04.11.2016

Реабілітація після операції В даний час експерти ринку пластичної хірургії відзначають, що послуги з реабілітації клієнтів після проведених операцій розвинені в Росії дуже слабо.

За даними ресурсу Vseoplastike.ru, раніше були експерименти з надання спеціальних програм по відновленню після пластики: так, наприклад, подібні послуги пропонувалися краснодарським санаторієм кілька років тому.

У санаторії пропонувалися комплекси процедур, що включали методи бальнеотерапевтичного, психотерапевтичного і апаратного впливу, проте очікуваного попиту не виникло і дані програми довелося згорнути.

Однак не всі відмовилися від подібних послуг. Так, наприклад, один з санаторіїв Санкт-Петербурга ( «Ківач») пропонує спеціальний комплекс з підготовки до майбутньої пластичної операції. Заплативши близько 90 тис. Руб., Клієнту допоможуть досягти «фізіологічного балансу» і «знизити можливі ризики післяопераційних ускладнень».

Заклади, що надають реабілітаційні програми до і після пластики - це поодинокі організації, представлені в Росії. Професіонали відзначають, що клієнтів, які дійсно потребують програми такого роду, зовсім мало. Як правило, подібні послуги - один із способів збільшити розмір середнього чека за операцію в клініці.

Валерія Соколова, редактор новин