Вчені: 3D друк при пластичних операціях

13.06.2016

3D друк в пластичної хірургії Пластичний хірург з Америки Керрі Стерн заснувала в Нью-Йорку 3D поліграфічну компанію MirrorMe3D. Скориставшись послугами 3D друку, люди зможуть отримати чітке уявлення про те, як вони будуть виглядати після пластичної операції.

Ідея про свідомість копії особи або інших частин тіла виникла у творця компанії на підставі практичного досвіду в пластичній хірургії. Як говорить Керрі Стерн, не кожна людина здатна усвідомити як він буде виглядати після операції, дивлячись лише на комп'ютерну візуалізацію.

Надруковані 3D моделі-бюсти дозволять лікарям більш наочно демонструвати пацієнтам результат операції.

У багатьох клініках пластичної хірургії вже є 3D сканери, а компанія MirrorMe3D готова створювати з зображень бюсти різної величини: від мініатюрних копій, до натуральних розмірів. Дивлячись на бюст, пацієнт зможе побачити всі зміни, які відбудуться з його тілом після роботи пластичного хірурга.

Ціна на 3D друк залежить від розмірів бюста. За маленьку копію доведеться віддати 60 доларів, а за роздруківку в натуральну величину - близько 300 доларів.

У компанію звертаються не тільки пацієнти, які бажають змінити зовнішність, але і люди, які хочуть зробити свій бюст просто так. Деякі замовляють вироби для своїх друзів і родичів в подарунок.

Валерія Соколова, редактор новин