3D імплантат черепа повернув хлопчикові повноцінне життя

24.11.2016

3D імплант Новаторська хірургія здатна творити чудеса. У дитячій лікарні Лос-Анджелеса (Children's Hospital of Los Angeles) зробили операцію по трансплантації черепа семирічній дитині. полиэфирэфиркетона, который по физическим свойствам схож с костной тканью, рассказывает лечащий врач Тедди Марк Урата . Імплантат виконаний не із звичайного пластика, а з високотехнологічного матеріалу - поліефірефіркетона, який за фізичними властивостями схожий з кістковою тканиною, розповідає лікуючий лікар Тедді Марк уратів. Штучна кістка, роздрукована на 3D принтері, ідеально підійшла хлопчикові.

Два роки тому п'ятирічний Тедді Вард отримав серйозну травму черепа після падіння зі скелі. Лікарі врятували його життя, але черепні кістки були сильно роздроблені, і їх не вдалося відновити. На голові хлопчика відсутнє практично 50 відсотків черепа. Після виписки з лікарні, дитина був змушений постійно носити спеціальний шолом, що захищає м'які тканини. Це положення зробило його інвалідом, так як хлопчик не міг вести повноцінне життя.

До травми Тедді був дуже активною дитиною і часто грав з друзями. Все це обірвалося в один день. Хлопчик навіть не міг відвідувати друзів, так як жоден з батьків не хотів нести відповідальність за випадкову травму, яка могла статися від необережного руху. Але все переживання залишилися в минулому. Успішна операція повернула Тедді веселі ігри і спілкування з друзями. Лікарі стверджують, що єдиним обмеженням для хлопчика на сьогоднішній день є гра в футбол.

Валерія Соколова, редактор новин