Спорт після маммопластики: різновиди фізичного навантаження в післяопераційному періоді



Спортивні змагання після маммопластики У прагненні до краси, жінки особливу увагу приділяють своєму бюсту. Безумовно, у кожної своє уявлення про те, як в ідеалі повинна виглядати груди, але все ж існують певні критерії, які роблять груди менш привабливою.



До найпоширеніших причин, через які жінки вдаються до маммопластике, відносяться:

  • Необхідність збільшення грудей .
    Це найпопулярніша, на сьогоднішній день операція. Розмір грудей збільшується за допомогою імплантів.
  • Необхідність зменшення грудей .
    Ця операція, на противагу першій, так само користується попитом. Величезна кількість жінок мріють позбавитися від натуральних грудей значних розмірів, так як вона являє собою тяжкість, яка впливає на ритм повсякденному житті, маючи негативний вплив на стан здоров'я.
  • Асиметрія грудей.
    Часом, внаслідок різних чинників, молочні залози можуть деформуватися, створюючи при цьому сильну асиметрію, яку можна виправити тільки хірургічним шляхом.
  • Зміна форми грудей внаслідок вагітності, різкого скидання ваги та інших факторів.
    При втраті «наповнення» і відвисання, молочні залози так само можуть бути виправлені за допомогою маммопластики.

Всі ці способи легко можуть подарувати жінці груди її мрії, проте величезна кількість жінок боїться вдаватися до подібних операцій, боячись на довгий час «вийти з ладу». Страхи, до яких схильні жінки, найчастіше бувають викликані страхом погіршення здоров'я і фізичної форми, так як існує стереотип, згідно з яким заняття спортом протипоказані протягом тривалого часу після маммопластики .

Звичайно, вийшовши з лікарні, не варто відразу бігти в тренажерний зал, крім того, перші 7-10 днів будь-який спорт після маммопластики будуть відчуватися інакше. Оскільки після операції пацієнт повинен носити компресійну білизну, яке так само буде заважати займатися вправами, які вимагають великого фізичного віддачі, необхідно почекати мінімум 2 тижні, щоб почати тренуватися.

Перші легкі навантаження доступні через 2 тижні. Навантаження повинна бути поступовою, щоб м'язи не відчували стрес. В процесі слід уникати вправ і тренажерів підвищеної травмоопасності, приділяючи більше часу таким видам спорту після маммопластики, як фітнес.

Серйозні види спорту, такі як професійне катання на лижах, можуть бути рекомендовані тільки після повного процесу загоєння. Головне пам'ятати - якщо ви не хочете зіпсувати результат операції, не слід ігнорувати поради лікарів.



Тренування, фітнес і спортзал після маммопластики

Фітнес після операції Отже, коли 2 тижні відпочинку пройшли, і ви вирішили відправитися підкорювати спортзал, слід пам'ятати, що компресійну білизну все ще не слід знімати.

Так, у відсутності болю, яка повинна до цього часу пройти, білизна все ж буде приносити певний дискомфорт, однак він не буде йти ні в яке порівняння з першими кількома днями після операції.

У плані тренувань після маммопластики не слід відразу виконувати велику кількість вправ і підходів.

Перше, що радять лікарі пацієнткам, які перенесли маммопластику - віджимання. Цю вправу слід починати робити від стінки, постійно при цьому спостерігаючи за реакцією організму.

При перших же ознаках втоми і виникненні болю - припинити.

Віджимання відмінно розвивають грудний м'яз і, на відміну від обивательського думки, цю вправу не зашкодить формі, а навпаки - допоможе імплантам «встати на місце».

Всі інші вправи слід так само виконувати на початковому рівні, що не перетруждая організм.

До видів спорту, які здатні позитивно вплинути на післяопераційний період, відноситься фітнес. Після маммопластики не настільки важливо, про який саме вигляді фітнесу йдеться - чи то степ або кардіо, головне - хороша фіксація, яка досягається бандажами і контроль стану організму. Необхідно відзначити той факт, що процес загоєння відбувається набагато швидше, якщо пацієнтка регулярно піддає своє тіло легким фізичним навантаженням.

Говорячи про відвідування спортзалу після маммопластики, варто також відзначити необхідність повідомити своєму тренеру про перенесеної операції. Це робиться, по-перше, щоб тренер міг захистити вас від тренажерів, здатних тим чи іншим чином зашкодити, по-друге - якщо в процесі тренування щось піде не так (або вам стане погано), тренер міг би оперативно відреагувати і надати відповідну допомогу.

Коли можна кататися на лижах після маммопластики?

Лижний спорт вимагає активної роботи всіх груп м'язів. Якщо йдеться про напівпрофесійному або професійному катанні, в процесі мається на увазі активна робота верхньої групи м'язів. Крім активної м'язової роботи, так само слід врахувати факт підвищеної травмоопасності. Якщо бандажі цілком можуть врятувати від різких рухів, зміщення молочної залози в процесі бігу і прижкообразних рухів, то від суворого падіння зі схилу гори - навряд чи.

Навіть якщо мова йде про катання на відносно похилою місцевості, ніколи не варто нехтувати технікою безпеки. Сильне падіння на груди може викликати величезну кількість наслідків, починаючи від розриву шва, закінчуючи зсувом імпланта, що, можливо, потребуватиме додаткового хірургічного втручання. Для того щоб без побоювань вставати на лижі і насолоджуватися цим видом спорту без ризику ускладнень, необхідно повністю витримати термін носіння бандажа, який визначає ваш лікуючий лікар.

Таким чином, для того щоб якомога швидше повернутися до звичного ритму життя, насичений спортом, необхідно дотримуватися простих правил: стежити за процесом загоєння, аналізувати загальний стан організму і дотримуватися режиму носіння післяопераційного бандажа. Слухайте свій організм, даючи йому час на відновлення!


Коментарі
Будьте першим хто залишить коментар
Додати коментар
Коментар успішно доданий
Помилка при додаванні коментаря
RE: [ Cancel ]